mercredi 16 avril 2008

LES AMOUREUX DE LA BONNE CUISINE... ET LES AUTRES...


JOSEP PLA A ÉCRIT...

Hi ha tres plats del país, sobretot, que fan rodar el cap a la gent. La fascinació que produeixen és tan gran que moltes persones, per tenir-los, farien dues hores de camí, sense el que ací en diem rumiar. Aquests plats són: l’arròs negre amb marisc i un bon sofregit; el niu, amb peixopalo, tripes de bacallà, un colomí i allioli; la llagosta amb pollastre.
Nosaltres mateixos, el grup dels meus amics, concedim a aquestes coses una considerable importància. Si, per la raó que fos, ens veiéssim obligats a prescindir del ressopó que la Marieta ens serveix a la matinada, trobaríem que la vida a penes té sentit, que és absurda i amarga.


Il y a, surtout, trois plats du pays qui font perdre la tête aux gens. La fascination qu'ils exercent est si grande que beaucoup, pour en manger, feraient deux heures de route sans hésiter. Ces plats sont : le riz noir aux fruits de mer avec un bonne sauce de tomates et oignons frits; le «nid»: stockfisch, tripes de morue, pigeon et ailloli; et la langouste au poulet.
Nous même, avec les amis, nous attribuons à ces choses une importance considérable. Si, pour quelque raison que ce soit, nous étions obligés de nous passer de ce souper que nous sert la Marieta vers deux heures du matin, nous trouverions la vie sans intérêt, absurde et amère
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